Sunday, July 1, 2012

Spot van de dag: Ferrari 250 GT California Spider

Spot van de dag: Ferrari 250 GT California Spider De Ferrari 250 GT California Spider is extreem duur, ongekend aantrekkelijk en enorm gewild. E?n van de weinige exemplaren (zo niet het enige exemplaar) in Nederland is inmiddels al vijf keer gespot en vandaag door jullie tot 'spot van de dag' verkozen. Dat is ook niet zo gek gezien de bizarre combinatie SeHa-2 spotte: een 275 GTB, een 250 GT California Spider, een 365 GTB en een 250 GT SWB. Van harte!

Ten tijde van de ontwikkeling van de 250 GT California Spyder werd duidelijk dat deze een combinatie moest worden van comfort en snelheid. Het onderstel van de eerdere 250 GT Cabriolet was verre van sportief. Amerikaanse klanten vonden het namelijk hartstikke leuk om naast het cruisen langs de boulevard, ook lekker te racen op het circuit. Ferrari had voor de California Spyder wederom de hulp ingeroepen van Pininfarina dat resulteerde in een eerste prototype in 1957.

Het prototype had onder meer een kleinere grille aan de voorzijde, een luchtinlaat op de motorkap (die puur functioneel was), twee grote ventilatiesleuven aan beide zijkanten en een nieuwe voorruit. Ook waren de bumpers verwijderd. Motorisch was de auto gebaseerd op de 250 GT Tour de France Berlinetta uit 1954. In de 250 GT Tour de France Berlinetta leverde de motor 240 pk maar in de 250 GT California Spyder leverde de motor 250 pk. Dit was overigens alleen in de eerste productiejaren want in 1960 werd er een snellere 250 GT California Spyder op de markt gebracht. Tot 1960 was het mogelijk om de bestaande motor te laten opvoeren voor meer vermogen. Na 46 exemplaren van versie ??n werd in 1960 versie twee van de 250 GT California Spyder getoond die de meest recente V12 kreeg met 280 pk. Niet alleen de motor was sterk verbeterd maar ook het chassis was ingekort. Schijfremmen en telescopische schokdempers maakten de auto af maar tegelijkertijd ook bijzonder snel. De cabriolet haalde maar liefst 230 kilometer per uur! Ferrari bouwde de 250 GT California Spyder dus alleen voor de Amerikaanse markt en wel in een totale oplage, SWB en LWB, van 125 stuks. De hedendaagse waarde van een 250 GT California Spyder bedraagt naar schatting enkele miljoenen.

Spot van de dag: Ferrari 250 GT California Spider

Source: http://www.autogespot.nl/spot-van-de-dag-ferrari-250-gt-california-spider-1

gladys knight private practice deion sanders dancing with the stars aapl creutzfeldt jakob disease the lone ranger

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.